<$BlogRSDUrl$>

30/09/03

Hilsen fra Dakota 

Det er en opplevelse aa reise i midtvesten. I dag kom vi til Sisseton og guttekoret skal snart ha konsert her. Jeg har snakket med mange amerikanere som har slektninger i Norge, saa det er nok sant det som staar i laereboken :) Ha en fortsatt god hoestferie.

25/09/03

Kildekritikk 

Etter høstferien skal vi jobbe en del med kildekritikk. Jeg har lest i bloggene deres og undret meg flere ganger hvorfor dere skrev om esperanto på nynorsk Svaret fant jeg hos Hilde, for hun hadde limt inn linken til nettstedet der den nynorske teksten lå: her.

24/09/03

Etter høstferien skal vi finne en dag der det passer å gå på kino og se Buddy. ER det noen som har sett filmen? Kanskje dere kan skrive en liten kommentar om filmen.

Kommentarer 

Hvis dere ønsker egen kommentarfunksjon i bloggen deres, kan dere registrere dere her og lime inn koden. Hvis du aldri har vært i en "TEMPLATE" før, spør enten meg, Alexander, Espen , Børge eller andre i klassen som har litt erfaring med dette.

Logg etter mandagstimen 

Bra at det er mange som gjør hjemmearbeidet sitt. Men jeg synes fremdeles at det er for lite arbeidsro i klassen. Har det noe med 5. og 6. time på en mandag å gjøre? Det er viktig med klassediskusjoner, og da er det også viktig å la så mange som mulig komme til orde, men ikke samtidig :)

Jeg synes vi hadde en fin diskusjon om morsmål og dialekt, og jeg er spent på hvor mye norsk jeg kommer til å høre i Minneapolis neste uke. Det blir en del, tror jeg. Kanskje jeg kan blogge underveis - vi skal blant annet til Fargo og besøke en norsk-amerikansk klubb.

21/09/03

Mandagstimen 

5. time:
Hva er en god tekst?

Dialektkunnskap: Jobb tre og tre med oppgave 3: Typiske dialekttrekk i ER på side 59.


Jeg tror de fleste hadde en god arbeidsøkt på onsdag. På mandag kan de som fremdeles har problemer med å komme seg inn på bloggen sin, fikse det på maskinen som jeg tar med på klasserommet.




16/09/03

Her kommer onsdagens program:

Jeg tror vi må bli enige om hvordan vi skal bruke kommentarboksen. Etter det kan de som har laget seg en blog, begynne med
dagens oppgaver:
1. Legg innleveringen din i norskmappen på din bruker, eller gi den til meg hvis du ikke har den på diskett.

2. Åpne bloggen din og skriv hvordan du likte å skrive en tekst om det fremmede. Hva synes du gikk bra med teksten, hva er du mindre fornøyd med?

3. Hva er kommunikasjon? Les denne siden og skriv opp alle ordene du ikke forstår. Ta vare på denne listen, enten i bloggen din eller som word-dokument i mappen din.

4. Prøv å formulere hva du forstår med god kommunikasjon. Denne definisjonen skriver du i bloggen din.

5. Hva er esperanto? Prøv ulike søkemotorer (Kvasir, google og altavista). Sammenlign resultatet med en annen elev.


15/09/03

Dette er dagbladet sin side
I dag skal vi utforske hva en weblog er og hvordan vi kan bruke den.

Her finner dere en bra definisjon.

12/09/03

Alexander er også inne på nytteverdien til en blog - som logg, treningsdagbok eller privat dagbok. På mandag skal vi snakke om flere funksjoner.
Flott at dere var så positive til forrige norsktime, eller som Hanne sier: Det er arti at vi har data i norsktimene.

11/09/03

Jeg tror kanskje det er mange som lurer på hvordan de skal bruke bloggen sin. Skal det være en dagbok, en hjemmeside eller noe midt imellom?

På mandag skal jeg fortelle litt om web-logging = blogging. Vi skal også finne ut hvordan vi skal bruke dette verktøyet i år. Dere var innom nettdagboksiden og kunne lese hvordan andre bruker nettet til å publisere seg selv, og det finnes mange flere typer for nett-skriving.




10/09/03

I dag har alle laget seg en blogg, og det har gått over forventning. Serveren var litt treg, men etterhvert kunne de fleste se bloggsiden sin på nettet. Jeg håper at det blir naturlig for oss å bruke bloggingen jevnlig. Jeg skal legge alle adressene til elevene inn på klassebloggen vår, og er glad for at det finnes noen dyktige programmerere i klassen.
Lekse til mandag: Les side 56 i ER: Møte med det framande og skriv en fortsettelse.
Velkommen til web-loggen vår. Her kommer jeg til å legge ut oppgaver o.l.

Oppgave 1: Tenk over hvordan du vil bruke bliggen din.

Skriv en kort logg om timen i dag og post den i bloggen din.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?